راهنمای جامع تحصیل در ترکیه
به دلیل امکانات بالای علمی و اعتبار بینالمللی دانشگاهی، تحصیل در ترکیه به یک گزینه مناسب تحصیلی برای دانشجویان بینالمللی تبدیل شده است. کشور ترکیه در چند دهه گذشته برای افزایش اعتبار علمی دانشگاههای خود سرمایهگذاریهای کلانی کرده است.
فراهمسازی بهترین امکانات علمی، تحصیلی پژوهشی و رفاهی، همکاری علمی با دانشگاههای معتبر جهان و ارائه بورسیههای تحصیلی متعدد از جمله عوامل اثرگذار بر افزایش مهاجرت تحصیلی به ترکیه است. از طرف دیگر مناسببودن هزینه و شرایط تحصیل در کشور ترکیه و شباهتهای فرهنگی بین ایران و ترکیه نیز از دیگر فاکتورهای مهم در این زمینه است. در این مقاله از وبسایت ویرا کالج تحصیل در ترکیه، دانشگاهها و تمام شرایط آن را بررسی میکنیم.
مزایای تحصیل در ترکیه
ترکیه از همسایگان شمال غربی ایران یکی از کشورهای اوراسیایی محسوب میشود که بخشی از آن در اروپا و بخشی دیگر در آسیا واقع شده است. این کشور با داشتن مرزهای آبی با دریای مدیترانه و دریای سیاه دارای طبیعتی زیبا و آبوهوایی مطلوب است. از طرف دیگر ترکیه دارای پیشینه تاریخی و فرهنگی غنی و جاذبههای گردشگری متعددی است که موجب شده سالانه گردشگران زیادی از سراسر جهان از این کشور دیدن کنند.
علاوه بر این ترکیه دارای یک سیستم آموزشی پیشرفته و معتبر است و در بخش آموزش عالی این کشور سرمایهگذاریهای زیادی انجام داده است. این عوامل نقش مهمی در مهاجرت تحصیلی به ترکیه دارند. پیشرفتهای علمی و افزایش اعتبار جهانی دانشگاههای این کشور موجب شده است تا بسیاری از دانشجویان بینالمللی تحصیل در ترکیه را انتخاب کنند. کشور ترکیه عضو معاهده بولونیا است. یک معاهده آموزشی که بر کیفیت آموزش در دانشگاههای کشورهای عضو نظارت میکند و بیش از ۴۸ کشور اروپایی عضو آن هستند.
رعایت استانداردهای بینالمللی آموزش و تحقیقات در دانشگاهها، فراهمسازی بهترین امکانات و تجهیزات علمی و تحصیلی، همکاری با مراکز معتبر علمی جهان و ارائه بورسیههای تحصیلی برخی از مزایای تحصیل در ترکیه هستند. از طرف دیگر دانشگاههای ترکیه در برنامه تبادل دانشجویی اراسموس شرکت دارند و دانشجویان برگزیده در مدتزمان معینی بدون پرداخت هزینه در یکی از دانشگاههای کشورهای اروپایی تحصیل میکنند.
به دلیل اعتبار مدرک دانشگاههای ترکیه در سطح بینالملل و قرارگیری برخی از برترین دانشگاههای این کشور در رنکینگهای جهانی فارغالتحصیلان میتوانند در کشورهای دیگر جهان وارد بازار کار شوند. تمامی این عوامل موجب شده است تا بسیاری از دانشجویان برای تحصیل در ترکیه اقدام کنند. به طور خلاصه مزایای مهاجرت تحصیلی به ترکیه عبارتاند از:
- اعتبار بالای دانشگاهها
- ارائه بورسیه تحصیلی
- مناسببودن هزینه تحصیل
- مناسببودن هزینه تحصیل و زندگی
- شرکت در برنامه تبادل دانشجویی اراسموس
شرایط تحصیل و پذیرش در دانشگاه های ترکیه
متقاضیانی که خود را برای تحصیل در ترکیه آماده میکنند باید از تمام شرایط تحصیل در این کشور و مهاجرت تحصیلی به ترکیه مطلع باشند. باتوجهبه اینکه شرایط و هزینههای تحصیل در این کشور بسیار مناسبتر از دانشگاههای اروپایی و آمریکایی است و اعتبار مدرک دانشگاهی نیز بالا است، بسیاری از متقاضیان تحصیل در ترکیه را انتخاب میکنند. شرایط تحصیل در کشور ترکیه بر اساس مقطع تحصیلی و دانشگاه محل تحصیل متفاوت است؛ ولی یک مجموعه شرایط کلی و مشترک وجود دارد که در ادامه به آنها میپردازیم. مهمترین شرایط تحصیل در کشور ترکیه عبارتاند از:
۱. ارائه مدارک تحصیلی
متقاضیان بر اساس مقطع تحصیلی که قصد دارند در آن تحصیل کنند باید مدارک تحصیلی معتبر دوره تحصیلی قبلی خود را ارائه دهند. این مدارک تحصیلی باید موردتأیید دانشگاه موردنظر بوده و در صورت نیاز معادلسازی شوند. برای معادلسازی مدارک برای تحصیل در ترکیه در قسمت مربوطه توضیحات لازم داده میشود.
۲. شرط سن
برای تحصیل در دانشگاههای دولتی ترکیه شرط سن وجود دارد و برای مقطع کارشناسی حداقل شرط سنی ۱۸ و حداکثر ۲۱ سال است. برای مقطع کارشناسیارشد نیز حداکثر شرط سنی کمتر از ۳۰ سال و دوره دکترا حداکثر ۳۵ سال است. معمولاً دانشگاههای خصوصی ترکیه درباره شرط سن محدودیت ندارند؛ ولی نکته مهم اینکه برخی دانشگاهها برای اعطای بورسیه شرط سن را مطرح کرده و متقاضیان باید در آزمون بورسیه قبول شوند.
۳. مدارک زبان
متقاضیان تحصیل در ترکیه بر اساس زبان تحصیل خود باید مدارک زبانی را ارائه یا مهارت زبانی خود را اثبات کنند. متقاضیان تحصیل به زبان ترکی باید مدرک زبان تومر با حداقل نمره ۵۰ را داشته باشند. متقاضیان تحصیل به زبان انگلیسی هم باید مدرک آزمون تافل یا آیلتس را ارائه دهند. نکته قابلتوجه اینکه درصورتیکه متقاضیان مهاجرت تحصیلی به ترکیه مدرک یا مهارت زبانی نداشته باشند میتوانند در دورههای آمادگی زبان قبل از ورود به دانشگاه شرکت کرده و بعد از کسب نمره قبولی وارد دانشگاه شوند.
۴. آزمون های ورودی
برای تحصیل در ترکیه در دانشگاههای دولتی و برخی دانشگاههای خصوصی این کشور متقاضیان باید در آزمون ورودی دانشگاه شرکت کرده و حداقل نمره قبولی را کسب کنند. مهمترین آزمونهای ورودی دانشگاههای ترکیه عبارتاند از:
- آزمون یوس (YOS)
- آزمون SAT
- آزمون ALES
- آزمون زبان TOMER
- آزمون TYT
- آزمون YKS
- آزمون AYT
- آزمون SAT
- آزمون TSU: آزمون ورودی تخصص دندانپزشکی
- آزمون DUS: آزمون ورودی تخصص دندانپزشکی
منبع: https://viracollege.com/category/%d8%aa%d8%ad%d8%b5%db%8c%d9%84-%d8%af%d8%b1-%d8%aa%d8%b1%da%a9%db%8c%d9%87/
تحصیل ,ترکیه ,کشور ,تحصیلی ,دانشگاههای ,آزمون ,مهاجرت تحصیلی ,کشور ترکیه ,دانشگاههای ترکیه ,برای تحصیل ,ترکیه عبارتاند ,برنامه تبادل دانشجویی ,ارائه بورسیههای تحصیلی ,فراهمسازی بهترین امکانات